Over de Therapeut

    Hallo, ik ben Hanneke Bouman.
    In het verleden heb ik cursussen klassieke massage gedaan, en heb een
    paar jaar professioneel gewerkt als masseur.
 
    Na een lange periode, waarin ik andere dingen deed, o.a. werken op een
    biologische zuivelboerderij in Leuth, ben ik de massage weer gaan
    oppakken.
    Soms vond ik echter, dat ik met klassieke massage niet genoeg kon doen
    voor de mensen.

    Ooit behandelde ik een schouder, die zo'n pijn deed, dat ik niet kon
     masseren. Toen ik er dan maar gewoon mijn hand op legde, bleek dat ook enorm te helpen. Zo ben ik op het idee gekomen om Reiki te leren. Daarna was de stap naar shiatsu niet zo heel groot. De opleiding echter was wel groot:

Ik heb de  drie-jarige opleiding tot shiatsu-therapeut bij Qing Bai, academie voor Chinese geneeskunde in 2017 voltooid.
Shiatsu is niet chinees, maar Japans. Bij Qing Bai kozen ze er voor, om ons de theorie van de Chinese geneeskunde (TCM is Traditional Chinese Medicine) bij te brengen. De theorethische basis van de Japanse shiatsu is daar zeer aan verwant, maar is in veel mindere mate op papier vastgelegd.

Om voor vergoeding van de zorgverzekeraars in aanmerking te komen, heb ik in 2018 het diploma Westers Medische Basiskennis gehaald.

Ik bied nog steeds klassieke massage aan,  omdat het ook heerlijk kan zijn, om gewoon eens lekker doorgekneed te worden. Voor klachten op het gebied van spieren, pezen en bindweefsel kan dat prima helpen.   Shiatsu  is dus  veel meer een geneeswijze is, waarmee je  veel meer kunt bereiken, dan alleen maar ontspanning.

Ik blijf me daarom ook steeds verder bekwamen in zowel de theorie als de praktijk van Shiatsu.
De resultaten daarvan worden vermeld op de pagina "Overige behandelingen en bijscholingen".