Wie ben ik?

HANNEKE BOUMAN

Na mijn studie heb ik diverse cursussen klassieke massage en voetreflexologie gevolgd. Gedurende deze tijd ontdekte ik, dat ik met deze massages niet altijd voldoende kon helpen. Zo behandelde ik eens iemands schouder die zo’n pijn deed, dat ik niet verder kon masseren. Toen ik dan maar alleen mijn hand op de schouder legde, bleek dat enorm te helpen. Zo ben ik op het idee gekomen om reiki te leren en daarna shiatsu. 

De driejarige opleiding tot shiatsutherapeut  bij Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeskunde, heb ik in 2017 voltooid. De opleiding omvatte ook de theorie van de traditionele Chinese geneeskunde, wat de basis is van de Japanse shiatsu methode. 

Om voor vergoeding van de zorgverzekeraars in aanmerking te komen, heb ik in 2018 het diploma Westers Medische Basiskennis behaald. Ondertussen blijf ik me steeds verder bekwamen, in zowel de theorie als de praktijk van shiatsu.

In mijn privéleven ben ik echtgenote en moeder van twee jongvolwassenen. Gedurende mijn jonge jaren heb ik SPH en biologie gestudeerd, gereisd en in de thuiszorg gewerkt. In mijn vrije tijd werken mijn handen aan mijn tweede passie: de moestuin. Geen spiritualiteit zonder aarde.

OPLEIDING & SCHOLING


Aangesloten bij Shiatsuvereniging Nederland.


RBCZ licentienummer: 180743R 

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie, die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op HBO-niveau) certificeert en registreert. RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten. Elke bij RBCZ geregistreerde therapeut valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van TCZ.


KLACHTEN

Ik behandel naar eer en geweten. Als je toch een klacht hebt over de behandeling, hoor ik dat graag. Als we er samen niet uit komen, kun je je wenden tot mijn beroepsvereniging. (Zie boven). Zij brengen je dan in contact met een bemiddelaar van het SCAG. Deze stichting verzorgt een onafhankelijke geschillencommissie, die voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten, geschillen zorg. (Wkkgz). Zie ook de klachtenpagina van shiatsuvereniging.nl In de wachtruimte van de praktijk kunt u ook een folder van het SCAG vinden.


Kamer van Koophandel nr: 69922373  BTW-id: NL001872803B51